♡♡♡
2011-10-11 · 21:07:24
MÅN/TIS 10-11 OKTOBER - Utbildning del 2

Måndag:

Vi hade teori en stund på morgonen, sen stack vi upp till övningsområdet och fick testa lite skum. Provade skumrör, fyllde upp en källare med lättskum, sen skickade vi ner Micke som e me på kursen så vi fick skratta åt han när han hade skum ända upp te hjälmen. Finns bilder på FB, vet inte om vi e taggade. Min kamera e ju som lite kass på denna lur så ja ha inget att bidra med. Lunch sen tbx o elda lite. Tände på några SJ-pallar och spånskivor i en container, sen satt vi på led där inne och kollade brandförloppet. Blev omkring 300 grader, (!) och vid ett tillfälle blev rummet kolsvart och lågor strömmade ovanför huvudet. Ganska coolt kan jag meddela. Hade givetvis full mundering på oss men jag kan lova att jag inte bara EN gång, undra om jag dragit åt masken ordentligt. ;) Inom loppet av några sekunder vore man död... Men de va en grym upplevelse iaf. Brändes lite åt axlarna då banden te tuberna tryckte åt lite. Lyfte dem med jämna mellanrum bara för att släppa in syre mot axeln, och sen lossa på dem lite under pausen. Imorgon onsdag har vi rökdyk med gasol.. ;)

Tidag:

Teori hela dagen. HLR. mm.
Kollade på lite filmer och bilder och disskuterade prioriteringar i olyckan.
Sen fick vi lära oss utrustning o knappar, (tex slå på blåljus) i ambulanser då det kan hända vi måste köra dem till sjukhuset vid större olyckor.


Som slut på denna dag, blev det ett besök på sjukhuset. Pappa va in och sprängde ett blodkärl i höften imorse.. Aotch! Han mådde efter omständigheterna bra, han fick en pollypåse och en hälgetidning, så då blev han glad! :)♥

Tänkt sova på station imorgon, spöa heltidarna i bandy!! Mohaha..
Todelooooo !



♥ • ♡ • ♥